Ραβανί της Γιαγιάς

Ραβανί με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
6 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 1/5 κούπες ζάχαρη
2 μπέικιν
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
Αμύγδαλα εφιλέ

Το Σιρόπι:
5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέκιν όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Προαιρετικά – προσθέτουμε στο μείγμα αμύγδαλα εφιλέ.

Βουτυρώνουμε το ταψί πάρα πολύ καλά μαζί με λίγο λάδι.
Το ψήνουμε περίπου 20΄-30΄ σε μέτριο φούρνο – στη κάτω, μετά στη μεσαία σχάρα.
Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε ρόμβους.

Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και κόβουμε το λεμόνι στα δύο, το βάζουμε και αυτό να βράσει με τα υπόλοιπα για περίπου 10 λεπτάκια.Τέλος βάζουμε το βούτυρο.
Σιροπιάζουμε τη ρεβανί σιγά σιγά με μία κουτάλα, προσοχή όμως πρέπει το γλυκό να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό. Για σπέσιαλ γεύση προσθέτουμε δίπλα μία μπάλα παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Από cookpad.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s