Ήταν το μακρινό 1956

Ο Elvis με τους Jordanaires βγήκαν στο τηλεοπτικό σόου του Ed Sullivan με το τραγούδι «Love me». Ήταν μια έκπληξη η υποδοχή του κοινού. Χειροκροτήματα, επευφημίες.

Πράγματι το τραγούδι αυτό ακόμη και σήμερα είναι αξεπέραστο. Θυμίζει τα πάρτι της νεανικής ηλικίας, τους πρώτους ερωτικούς αναστεναγμούς, τους κήπους με το χαμηλό φωτισμό μέσα στις συστάδες των δένδρων, τα γιασεμιά που μοσχοβολούσαν, τα μεζεδάκια όπου πρωτοστατούσαν τα κεφτεδάκια, οι μπόμπες, η σπιτική τυρόπιτα. Κι από ποτά; πίσω απ’ τις κανάτες με πορτοκαλάδα, λεμονάδα, τα μπουκάλια με το βερμούτ, το καμπάρι, το τζιν με σόδα (gin tonic), το ουίσκι…

Χορός, χαμηλόφωνες ομιλίες, σφιχτά αγκαλιασμένοι χοροί…

The Ed Sullivan Show

Το Εντ Σάλιβαν σόου ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ποικιλιών του καναλιού CBS, μεταξύ των ετών 1948-1971. Για 23 χρόνια έβγαινε κάθε Κυριακή βράδυ με τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Πρόβαλε τη μουσική ροκ’ν ρολ στην Αμερικανική κουλτούρα της εποχής, με καλλιτέχνες όπως οι Έλβις Πρίσλει, Μπητλς, Ρόλιγκ Στόουνς. Κάθε βδομάδα, οι καλλιτέχνες που έβγαιναν ήταν ηθοποιοί όπως οι Τζόαν Ρίβερς, Ρόντνει Ντάγκερφιλντ, αστέρια απ’ το Μπρόντγουει, όπως Τζούλι Άντριους, Ρίτσαρντ Μπάρτον καθώς και ποπ τραγουδιστές όπως οι Μπόμπι Ντάριν, Πετούλα Κλαρκ. Επίσης παρουσιάστηκαν τραγουδιστές της δισκογραφικής Μοτάουν (Motown) όπως οι Σαπρίμς, Τεμπτέισιονς, Στήβι Ουόντερ, Τζάκσον 5. Το Εντ Σάλιβαν σόου ήταν η μοναδική εκπομπή στην Αμερικανική τηλεόραση όπου μια πλατιά γκάμα από τη δημοφιλή λαϊκή κουλτούρα, έβρισκε θέση – της οποίας η κληρονομιά διατηρήθηκε ως τις μέρες μας.

You treat me like a fool στίχος = Μου φέρεσαι σα να ‘μαι ηλίθιος

Ερμηνεία
Love me (You treat me like a fool) – Live, 28/10/1956 (Α΄έκδοση) δισκογραφική RCA Victor

The Ed Sullivan Show /Elvis Presley (Info Web)

Elvis Presley Love meElvis Presley
1950’s era (Ed Sullivan Show) – 1960’s era (Elvis actor – on the beach)

About rainydi

Never stop watching...

Σχολιάστε